Φθινοπωρινές προτάσεις Ερυθρών Κρασιών

ΖΑΧΑΡΙΟΥΔΑΚΗ ΚΟΤΣΙΦΑΛΙ ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

Ζωηρό πορφυρό χρώμα και αρώματα κόκκινων φρούτων που συνδυάζονται αρμονικά με την παλαίωση του σε δρύινα βαρέλια. Μαλακό και λιπαρό στο στόμα, με στρογγυλές τανίνες και πλούσια αρωματική επίγευση.Συνδυάζεται ιδανικά με κόκκινα κρέατα και με ώριμα τυριά.

MATI FORTUNA GOLD ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

Ο Mati Fortuna Gold Ερυθρός είναι ένας μονοποικιλιακός οίνος από Cabernet Sauvignon από επιλεγμένους αμπελώνες 30 στρεμμάτων και σε υψόμετρο περίπου 300 μ.Η «πρώτη» ωρίμαση γίνεται σε νέα δρύινα βαρέλια για 6 μήνες και η «δεύτερη» σε δρύινα βαρέλια 3 ετών για ακόμη 18 μήνες. Η παλαίωση θα γίνει στις φιάλες για περίπου 24 μήνες στο ειδικά διαμορφωμένο κελάρι σε σταθερή θερμοκρασία 15C.Το σώμα του κρασιού είναι ρωμαλέο και στιβαρό, το χρώμα του βαθύ κόκκινο και οι τανίνες βελούδινες και στρογγυλές. Μαύρο σύκο και το πετροκέρασο, τα αποξηραμένα βότανα και η «γήινη» αίσθηση της πράσινης πιπεριάς συντροφεύονται από νότες πικάντικων μπαχαρικών, σοκολάτας, βανίλιας και ξύλου.Συνδυάζεται ιδανικά με κόκκινα κρέατα, κυνήγι και έντονες σάλτσες.

ASTAKOS Ερυθρός Ξηρός Οίνος

Ένα ξεχωριστό κόκκινο κρασί που όταν κάποιος το δοκιμάσει νιώθει ένα αναδύεται ένα πολύπλευρο αρωματικό μπουκέτο. Ένα λαμπρό και φωτεινό κρασί τέλεια δομημένο. Για όλους όσους αγαπάνε τις ιδιαίτερες γεύσεις. Το χρώμα του είναι το βαθύ ρουμπινί. Συνδυάζεται άψογα πιάτα κρεατικών, ψητά αλλά και μαγειρεμένα με κόκκινη καυτερή σάλτσα.

CORNELIA ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

Πολύπλοκο αρωματικό δυναμικό με νότες κόκκινων φρούτων και μπαχαρικών. Γεύση πληθωρική & ισορροπημένη, με στρογγυλές ταννίνες και μακριά αρωματική επίγευση. Ωρίμανση σε βαρέλι για 6 μήνες. Συνδυάζεται με κρέατα στη σχάρα και ποικιλίες κίτρινων τυριών.

Κτήμα Κυρ Γιάννη Δύο Ελιές Ερυθρός Ξηρός Οίνος

Για τις Δύο Ελιές επιλέχθηκαν το Syrah που καλλιεργείται στα ελαφριά όξινα εδάφη του τεμαχίου 19 και το Merlot που καλλιεργείται στα ασβεστούχα αμμοπηλώδη εδάφη του τεμαχίου 23. Και τα δύο τεμάχια έχουν νοτιοανατολικό προσανατολισμό. Η πυκνότητα φύτευσης είναι από 350 έως 400 πρέμνα ανά στρέμμα και οι αποδόσεις δεν ξεπερνούν τα 600 κιλά ανά στρέμμα.Βαθύ κόκκινο στην όψη, με έναν πληθωρικό αρωματικό χαρακτήρα, συνδυασμό από νότες καπνού, βανίλιας και καραμέλας, που ξεχωρίζουν επάνω σε ένα φόντο από ώριμα κόκκινα φρούτα και σοκολάτα. Το γεμάτο στόμα διαθέτει όγκο, πλούσια δομή, αλλά και μια νόστιμη οξύτητα, που καταλήγει σε μια παρατεταμένη, πικάντικη επίγευση.Συνοδεύει εξαιρετικά αρνάκι στο φούρνο, μοσχάρι κοκκινιστό, κόκκινα κυνήγια, χοιρινό ψητό στη σχάρα, κρεατόπιτες και γενικά αυτό που χρειάζεται είναι φαγητό έντονο σε γεύση και πλούσιο σε υφή.

ANTARTIKO ΕΡΥΘΡΟΣ ΞΗΡΟΣ

Οινοποίηση Όψιμο τρύγο. Ακολουθεί προζυμωτική εκχύλιση για 3 ημέρες στους 10°C έπειτα κλασική ερυθρή οινοποίηση και μετάγγιση σε βαρέλια δρύινα 225lit, ακολουθεί μηλογαλακτική ζύμωση και batonnage για 12 μήνες, παραμονή σε φιάλη για 2 χρόνια.

Κτήμα Βιβλία Χώρα Ερυθρός

Το κρασί Κτήμα Βιβλία Χώρα Ερυθρός δημιουργήθηκε από τις ποικιλίες Cabernet Sauvignon (50%) και Merlot (40%) µε μικρή συμμετοχή του Αγιωργίτικου (10%).Ακολουθείται κλασική ερυθρή οινοποίηση µε εκχύλιση που συνεχίζεται και μετά το τέλος της αλκοολικής ζύμωσης. Μετά το τέλος της μηλογαλακτικής ζύμωσης, παλαιώνεται για 12 μήνες σε δρύινα γαλλικά βαρέλια.Έχει βαθύ πορφυρό χρώμα, έως μαυροκόκκινο.Στη μύτη, τα αρώματα κόκκινων φρούτων, φραγκοστάφυλου και μπαχαρικών ξεπροβάλλουν μαζί µε νότες βανίλιας, κέδρου και σοκολάτας γάλακτος.Στο στόμα είναι πλούσιο, πληθωρικό, καλοδομημένο, µε βελούδινες τανίνες, που του χαρίζουν μακρά επίγευση και μεγάλη δυνατότητα παλαίωσης.Ένα κρασί, που μπορεί να καταναλωθεί σήμερα, αλλά και στο μέλλον, παλαιώνοντας για αρκετά χρόνια. Συνοδεύει αρμονικά κόκκινα κρέατα, μπάρμπεκιου ή ψητά φούρνου, ρολό χοιρινό, λουκάνικα, αλλαντικά και μαλακά τυριά.

Κτήμα Μουσών 9 Ερυθρός Ξηρός Οίνος

Κοιλάδα των Μουσών, στο βουνό του Ελικώνα, στην Κεντρική Ελλάδα .Το κλίμα χαρακτηρίζεται από ήπιους, υγρούς χειμώνες και ξηρά καλοκαίρια, με μεγάλες περιόδους ηλιοφάνειας. Το έδαφος είναι εύφορο, με μικτή αμμώδη αργιλώδη σύνθεση, προσφέροντας έτσι τη δυνατότητα παραγωγής οίνων εξαιρετικής ποιότητας και πλούσιων αρωμάτων. Ένας μικρός ποταμός που λέγεται Περμισός συμβάλλει στην ύπαρξη ενός ήπιου ηπειρωτικού κλίματος. Οι αμπελώνες βρίσκονται σε υψόμετρο μεταξύ 450 και 550 μέτρων και έχουν κλίση μεταξύ 3 και 7%.Συνοδεύει ιδανικά το αρνί, τα ψημένα ή μαγειρευτά κόκκινα κρέατα και τα σκληρά τυριά.